MENÜ
İzmir 11°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
“Süslü Kadınlar” Alaçatı’da 3’üncü kez pedallayacaklar 
Spor
10 Eylül 2019 Salı 13:42

“Süslü Kadınlar” Alaçatı’da 3’üncü kez pedallayacaklar 

Alaçatı’da 3. kez yapılacak olan SüslüKadınlar Bisiklet Turu, 22 Eylül saat 17:00’de Alaçatı Balık Mezatı’ndan start alacak.

2013 yılında İzmir’de Sema Gür’ün girişimleriyle, bisiklete binen bir grup gönüllü kadının desteğiyle başlayan “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”nun bu yıl 7’ncisi gerçekleştiriliyor.

115 şehir ve 14 ülkede eş zamanlı gerçekleşecek

“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” bu yıl da aralarında İzmir ve Alaçatı'nın bulunduğu, yurt içi ve yurt dışı dahil olmak üzere, yaklaşık 115 şehir ve 14 ülkede eş zamanlı olarak düzenlenecek. “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında yapılan “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ ne vurgu yapmak için etkinliğe imza atan kadınlar, motorlu taşıtların olmadığı yollarda bisiklete binmenin ne kadar keyifli olduğunu bir kez daha kanıtlayıp, “Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu” diye haykıracaklar. Yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmadığının bir kez daha vurgulanacağı “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”nda, “Yollarda bisikletlerimizle çok ve görünür olursak, motorlu araç sürücülerinin farkındalığı artacaktır” denilecek.

Farkındalık yaratacaklar

Gerçekleştirilecek olan etkinlikte aynı zamanda kadın ve erkeklerin toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu hatırlatacak olan Süslü Kadınlar, hemcinslerinin korkmadan yollarda olmaları, toplumun her alanında “var” olmaları için farkındalık yaratacaklar.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme